Mark Pluymaekers | Lector Professional Communication in a Digitalizing Society

Mark Pluymaekers is lector Professional Communication in a Digitalizing Society bij Zuyd Hogeschool en als docent verbonden aan de hbo-opleidingen Internationale Communicatie, European Studies en de Vertaalacademie.

Binnen zijn lectoraat doet hij onderzoek naar de inzet van digitale technologie in het optimaliseren van communicatieprocessen en het trainen van communicatieve vaardigheden. Daarnaast verzorgt hij scholing voor docenten op het gebied van onderzoeksbegeleiding, methodologie en statistiek.

Mijn sessie: Maak het de machine makkelijk!

Als je met niet-Nederlandstalige klanten kunt communiceren in hun eigen taal, biedt dat veel voordelen. In klantcontactcentra worden daarom steeds vaker vertaalmachines ingezet. Hoewel die inmiddels behoorlijk goed functioneren, zijn er nog steeds situaties waarin ze vertalingen produceren die een negatief effect kunnen hebben op de relatie met anderstalige klanten. Wat voor situaties dat zijn en waarom vertaalmachines daar moeite mee hebben, leggen we uit in deze presentatie. Daarnaast geven we tips voor het effectieve gebruik van vertaalmachines in het contact met anderstalige klanten.

 

 

 

Deel dit:
fotografie lectoraten HMM